Hogyan készüljünk fel a költöztetésre?

Hogyan készüljünk fel a költöztetésre?

A költöztetők kiérkezése előtt érdemes megszerveznünk a csomagolást és a költözés menetét. Például hogyan csomagoljunk, és hogyan ütemezzük a csomagolást?

Ha van időnk, érdemes jó előre elkezdeni a csomagolást. Először azokat a holmikat érdemes ilyen esetben elcsomagolnunk, amelyeket ritkán használunk. Például szezonális termékeket. Szobáról-szobára haladva kezdhetjük el a ritkán használt eszközök becsomagolását. Mikor már közeledik a költöztetés ideje, kezdődhet a következő kör. Ekkor érdemes a törékeny tárgyakkal kezdeni. A törékeny eszközöket tartalmazó csomagokat feltűnően meg kell jelölnünk.

A csomagolás során ekkor is haladhatunk szobáról-szobára, és nem szabad megfeledkeznünk a selejtezésről sem. Miután becsomagoltuk a törékeny tárgyakat, a dobozokban légbuborékos fóliát alkalmazva, kívül plusz réteg csomagolást és jelölést használva, helyezzük őket biztonságos helyre. Ezután következhet a többi tárgy összepakolása és a szállításra való előkészítése. Ha dobozokba pakolunk- és ez a legészszerűbb megoldás- akkor mindenképpen jelöljük meg, hogy milyen eszközök vannak az adott dobozban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük