A kotyogós kávéfőző egyet jelent a minőségi olasz, fekete kávéval. Ezt általában csak reggel isszuk, mivel a kotyogós kávé nagyon erős, aromás, ezért hosszan tart az ereje.
Ha igazán minőségi kávét szeretnél készíteni, akkor csak frissen őrölt kávét és tisztított vizet használj.
Sokan túl keserűnek találják a kotyogós kávéfőzőkben készült kávét. Ennek kiküszöbölésére melegítsd elő a kávéfőzőbe töltendő vizet, így a darált kávé nem fog annyira túlhevülni.
További trükk, hogy ne főzd ezt a fajta kávét túl magas hőfokon, túl magas lángon, mert akkor megéghet a kávé és álomból rémálom lesz a kávézás.
Ha bővebben érdekel a kotyogós kávéfőző történelme és szeretnél elmélyedni a történelmében, akkor olvasd el az ecoffee.hu kotyogós cikkét a témában.